ציסטות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

10/02/2012 | 08:33 | מאת: נונלה

בוקר טוב. אני לאחר טיפול שכשל בחודש שעבר. החודש אני בהפסקה ומנסה טבעי. במעקב זקיקים שביצעתי הבוקר, אלו התוצאות שקיבלתי: תאריך וסת אחרון: 02.02.12, יום במחזור - 8. נתוני שחלה ימנית: מידות השחלה: 27X33 מ"ה. זקיקים בגודל 11X11 הערות: ממצא ציסטי עם תוכן נוזלי פשוט 24X27 מ"מ. נתוני שחלה שמאלית: מידות השחלה: 19X38 מ"מ. הערות: ממצא עכור בקוטר 21 מ"מ. עובי אנדומטריום: 5.4 מ"מ. דוגלס: חופשי מנוזל. בדר"כ אני מבייצת בין יום 12 ליום 14 בווסת. בדר"כ ביום הזה אני רגילה לזקיק יותר גדול מ- 11 מ"מ ורירית גבוהה יותר. לא ביצעתי בדיקות דם היום מכיוון שזה יום שישי והמעבדה סגורה. שאלותיי: 1. האם הציסטות שהן כנראה מזכרת עצובה מהטיפול האחרון מעכבות את צמיחת הזקיק והרירית? 2. מה זה ציסטה עם "תוכן נוזלי פשוט"? 3. מה זה "ממצא עכור"? 4. האם הציסטות הללו עלולות לעכב את הביוץ החודש. אם כן, בכמה זמן לערך? 5. האם זה עלול לחבל בסיכויים של הריון ספונטאני החודש? תודה רבה על תשומת הלב ושבת שלום.

10/02/2012 | 09:12 | מאת: פרופ' שחר קול

1 אכן 2 נוזלי - ללא רקמה 3 אולי גופיף צהוב ישן 4 לצייסטות אין חשיבות, אולי יהיה עיכוב קל של הביוץ אך זה חסר משמעות. 5 לא ישפיעו על סיכויי ההריון

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית