המשך לשאלת ציסטות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

01/02/2012 | 12:48 | מאת: נונלה

בוקר טוב, תודה על תשובתך מהבוקר על השאלה של הציסטות ופרגניל. כאמור, הרופא חשב בזמנו שמשהו ניסה להשתרש ולא הצליח בגלל הערכים הגבוהים של E2 שהיו: 3,300 14 יום אחרי השאיבה ונתן תמיכה נוספת של פרגניל. פרגניל אחרון היה ביום שבת בבוקר מאוד מוקדם ובדיקה של בטא שבוצעה 24 שעות אחרי פרגניל (יום ראשון האחרון), יצאה 92 ו-E2 יצא: 2,880. פרוגרסטרון 55. היום, ארבעה ימים אחרי פרגניל אחרון ושלושה ימים לאחר הבדיקה הקודמת, אלו התוצאות שקיבלתי: ESTRADIOL(E2) 895.00 PMOL/L HCG QUANT.(S) 37.50 IU/L PROGESTERONE 9.88 NMOL/L לפי ערך הפרוגרסטרון אני מבינה שמחזור אמור להגיע ביומיים הקרובים. אולם מספר שאלות ברשותך ואשמח אם תעזור לי להבין: 1. לפי מחצית החיים של פרגניל, גם אם זה 24 שעות וגם אם 33 שעות, ערך הבטא היה צריך להיות הרבה יותר נמוך (לא יותר מ- 20), האם יכול להיות שבגלל שערך הבטא הוא 37.5, יש אינדיקציה לכך שהרופא צדק ואכן משהו ניסה להשתרש? חשוב לי לדעת על מנת להבין האם הפרוטוקול הזה היה "מוצלח" יותר מכיוון שיכול להיות והתחיל הריון שלא התפתח... 2. האם ערך ה-E2 שהוא עדיין יחסית גבוה לפני קבלת מחזור יכול לרמז על כך גם כן? 3. אם לא, מה יכולה להיות הסיבה לכך שערך ה-E2 עדיין יחסית גבוה והאם הוא אמור להתאפס לקראת קבלת הווסת? תודה ויום טוב.

01/02/2012 | 13:52 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הפרמקוקינטיקה הרבה יותר מבובכת כי מדובר על 5 זריקות בהפרש של מספר ימים זו מזו, כך שיש הצטברות של החומר בדם. לא ניתן "לאנוס" את הנתונים. לא הושג הריון. 2. לא 3. הגופים הצהובים עובדים כי עדיין יש HCG בדם, אך ערך האסטרדיול יירד מהר בימים הקרובים ואיתו המחזור.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית