ציסטות...

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

01/02/2012 | 09:35 | מאת: נונלה

בוקר טוב, עברתי שאיבה של שישה זקיקים ב- 10/01/12. החזרת עוברים 12/01/12. תמיכה של פרגניל. בסה"כ קיבלתי 5 זריקות של 5,000 כל אחת, כל שלושה ימים. פרגניל אחרון ביום שבת 28/01/12 עקב חשד שכן יש הריון. בטא ביום א', 24 שעות לאחר פרגניל - 92. מחזור עדיין מתעכב. היום עשיתי אולטרסאונד. תוצאות: שחלה ימין: מידות השחלה: 51X24 הערות: בשחלה נצפה ממצא ציסטי צלול 37X28 מ"מ. ושני ממצאים ציסטיים לא צלולים 16X20 ו- 18X22 מ"מ. שחלה שמאל: 56X29 מ"מ. הערות: בשחלה נצפו 4 ממצאים צסטיים לא צלולים: 27X31, 17X18, 13X17, ו- 12X13. רירית רחם: 11 מ"מ. רירית רחם אקוגנית. חזרתי על בדיקות הדם היום (בטא, E2 ופרוגרסטרון) על מנת לראות את המגמה מכיוון שאין מחזור ואין סימנים למחזור (כאבים וכדומה). התוצאות עדיין לא הגיעו. שאלותי: 1. האם הציסטות הן כתוצאה מהשאיבה? 2. האם זה נורמלי שיש ציסטות כאלו ובמספר כזה לאחר שאיבה? 3. האם יכול להיות שהן כתוצאה מהתמיכה של הפרגניל? 4. האם הן אמורות להיעלם כאשר יגיע מחזור סוף סוף? 5. האם זה עלול להפריע/לעכב/למנוע ניסיון להיקלט להריון ספונטני בחודש הקרוב, לאחר קבלת המחזור? תודה רבה על תשומת הלב ושיהיה לך יום חמים ונעים.

01/02/2012 | 11:44 | מאת: פרופ' שחר קול

5 זריקות פרגניל 5000 זה הרבה יותר מידי ומיותר. 1. שאיבה ופרגניל 2. כן 3. כן 4. יתכן וייעלמו כמה ימים לאחר המחזור, לא מיד עם בואו. 5. לא

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית