עוברים שלא מתפתחים לבלוציסטים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

27/01/2012 | 15:25 | מאת: קרין

שלום, אני בת 33, אחרי החזרה שלישית. במחזור קודם, ניסינו לגדל את אחת ההפריות לבלוציסט, אך הוא לא שרד. במחזור הזה, ניסינו לגדל 4 עוברים לבלוציסט במעבדה (שניים נוספים הוחזרו ביום 3), אך גם אף אחד מהם לא שרד. למעשה, אף פעם לא הצלחנו להשיג בלוציסט להחזרה. האם זה עלול להעיד על בעיה כללית של העוברים שלנו לשרוד מעבר ליום 3? האם זו אולי הסיבה לכך שאין הריון? המון תודה מראש!!

28/01/2012 | 14:34 | מאת: פרופ' שחר קול

אם העוברים לא יוצרים בלסטוציסטים - לא יהיה הריון. כישלון IN VITRO ("מבחנה") לא מעיד בוודאות על כישלון IN VIVO ("בחיים"). כלומר, יתכן ועובר שלא הגיע לשלב הבלסט במעבדה, היה מסוגל לעשות זאת ברחם.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית