לגבי pipelle

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

26/01/2012 | 12:01 | מאת: נתנאלה

שלום ד"ר אני אחרי 4 ivf כושלות. וכיום בהכנה לטיפול מס' 5. הרופא עשה לי ביום ה3 למחזור מה שנקרא pipelle לא הבנתי בדיוק מה זה, אמר שהוא עוזר בתהליך הקליטה. האם תוכל להסביר לי אם זה עוזר? ובכמה אחוזים? תודה רבה!

26/01/2012 | 12:33 | מאת: פרופ' שחר קול

פיפל היא צינורית פלסטיק דקה הנתונה בתוך בוכנה. השימוש העיקרי - נטילת ביופסיה מרירית הרחם. הצינורית מוחדרת דרך צוואר הרחם לחלל הרחם, יוצרים ריק ע"י משיכת הבוכנה אחורה, ומסובבים הצינורית על פני הרירית כדי לאסוף רקמה לבדיקה היסטו-פתולוגית. הבדיקה אינה כואבת במיוחד, אורכת שניות ספורות, אינה דורשת הרדמה כלשהי, וסיכוניה- אפסיים. שימוש ב- IVF: כמה פרסומים הציעו כי ביצוע פיפל לפני IVF עשוי להעלות סיכויי ההצלחה, בעיקר לאחר כישלונות חוזרים, ובנוכחות עוברים באיכות טובה

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית