כניסה להריון לאחר וזקטומיה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

02/01/2012 | 18:24 | מאת: אלונה

שלום, בעלי עבר וזקטומיה לפני 6 שנים במסגרת נישואיו הקודמים. נסיבות חייו השתנו ואנחנו רוצים להקים משפחה יחד. אני יודעת שקיים ניתוח היפוך לוזקטומיה, אך היות שניתוחי הוזקטומיה די נדירים בארץ, ברור לי שניתוחי וזו-וזוסטומיה הם נדירים עד לא קיימים. אני צעירה, בריאה ופורייה ואם אפשר אחרת, מאד לא רוצה לעבור את הטיפולים שעוברות נשים לצורך שאיבת ביציות והפרייה חוץ-גופית. האם מתבצעים ניתוחי היפוך כאלה בארץ? האם כדאי לעבור אותו בהקדם, גם אם אנחנו רוצים ילדים רק בעוד שנתיים-שלוש (הבנתי שיש משמעות לזמן שעובר ממועד הוזקטומיה)? ומה היית ממליץ לזוג במצבנו? לנסות וזו-וזוסטומיה, או ישר לפנות להפריה חוץ-גופית? בתודה, אלונה

03/01/2012 | 08:53 | מאת: פרופ' שחר קול

כיוון צעירה אפשר לתת לניתוח סיכוי. יש לברר עם אורולוגים מי עושה הניתוח ומה הסיכויים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית