מינון תרופות ומועד החזרה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

04/09/2019 | 12:05 | מאת: גלית

החודש הזה אני הולכת להחזיר עובר מוקפא . ביום השלישי למחזור התחלתי עם 4 כדורי אסטרופם ( 2 בבוקר ו 2 בערב ). עכשיו אני ביום ה 14 למחזור והרופא החליט שמהיום להוריד ל2 כדורי אסטרופם ביום ( 1 בבוקר ו 1 בערב ). והחזרת העובר תהיה עוד עוד 6 ימים ( כאילו ביום ה 20 למחזור ) כי הוא בלסטוציסט הן 5 ימים . השאלות שלי : 1) האם מינון האסטרופם שהופחת מ4 ל 2 זה בסדר ? 2) האם מועד ההחזרה מתאים לבלסטוציסט בן 5 ימים ? 3) נתנו לי בפעם שעברה פעמיים אנדומטרין ועכשיו 1 קרינון . האם זה אותו מינון מבחינת כמות החומר ( ההורמון )שישי בהן ? תודה לך

04/09/2019 | 15:51 | מאת: פרופ' שחר קול

מועד ההחזרה נקבע לפי מספר הימים של טיפול עם פרוגסטרון. הורדת המינון של אסטרופם אינה חשובה ולא תשנה דבר. קרינון מכיל פרוגסטרון . מינון של אחד ביום עלול לא להספיק. לשקול פעמיים ביום.

04/09/2019 | 20:01 | מאת: גלית

אני מתחילה עם קרינון מחר יום חמישי . וההחזרה שלי ביום שלישי . האם זה בסדר ? האם 1 קרינון שווה ל 2 אנדומטרין או פחות מבחינת כמות ההורמון שמכילים ?

05/09/2019 | 11:09 | מאת: פרופ' שחר קול

1. בסדר 2. לא ניתן להשוות בין התכשירים שכן טכנולוגית הספיגה שונה לגמרי.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית