הזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

15/12/2011 | 19:59 | מאת: שרוני

שלום רב אני בת 28 נשואה שנתיים פרופיל הומונלי תקין מחזור מסודר.הזרע של בעלי תקין. בהמשך אני מפרטת לך כדי שיהייה לך יותר קל להבין את המצב ולענות לי בהתאם. הייה לי הריון כימי ספונטני לפני 7 חודשים עשיתי 4 הזרעות 2 עם איקוקלומין אחת עם גונאל והנוכחית עם פירגיון עשיתי לפני 5 חודשים היסטרוסקופיה (לאחר שהייה בצילום רחם ממצא) והרופא צפה בהיסטרו' : תעלת צואר תקינה ,מבנה רחם תקין. בסמוך לקרן ימין מבנה דמוי שרירן קוטר 0.5*1 דבוק לקיר הקידמיואינו חוסם את הפיה ואת פיות החצוצרה. והוא המליץ בכתב לא להתערב כירוגית בשלב זה. שאלותיי האם ממצא כזה יכול להפריע כל כך לקליטת הריון תקין? השרירן לפי הרופא הוא ללא גבעול ובגלל זה זה קצת יותר קשה לגרד אותו מהרחם אז הוא יכול להשאיר צלקת גדולה יותר ???

16/12/2011 | 07:08 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לשער שכאשר IVF יהיה על הפרק נושא כריתת השרירן יהיה רלוונטי. אם כי, הרופא צודק, ממצא כזה הוא כנראה חסר משמעות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית