שינויים ורגישות בחזה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

28/07/2019 | 12:54 | מאת: דנית

שלום. יש לי איחור לכאורה במחזור כי ב8 החודשים האחרונים המחזורים היו מקסימום 23 ימים וכעת כבר 29 ועוד אין ווסת. בעוד יומיים אלך לבדוק הריון אם עד אז לא תגיע וסת אני בגיל 44 ועוד 9 חודשים בהריונות הקודמים שלי התקינים והלא תקינים חשתי כבר בהתחלה מעין גודש בחזה,שינויים בו ורגישות האם זה שאני לא חשה זאת כעת מעיד על כך שהאיחור נובע מסיבה אחרת ולא מהריון? את הבדיקה אעשה בכל מקרה. האם בהכרח אמורים לחוש בתחילת הריון את התחושות האלה של שינויים בחזה?ואם כן-תוך כמה זמן(בימים ו/או בשבועות)אחרי הביוץ כלומר אחרי ההתעברות לכל המאוחר כבר אמורים לחוש תחושות אלה? תודה

28/07/2019 | 15:55 | מאת: דנית

כשציינתי שב8 חודשים האחרונים היו 23 ימים מקסימום-לא כללתי בזה את המחזור בן 26 הימים שהיה מחזור ההפריה שהתחיל ב28.4 .הוא מחוץ לסטטיסטיקה כי הוא מחזור הפריה ולא מחזור טבעי.כל השאר היו טבעיים וכאמור מקסימום 23 ימים

28/07/2019 | 17:32 | מאת: פרופ' שחר קול

תחושות ההיריון משתנות מאוד בין נשים שונות, ואפילו אצל אותה אישה בהיריונות שונים. אי סדירות של המחזור בגיל 44+ אינה נדירה, ולרוב אינה קשורה בהיריון.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית