תרבית זרע

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/12/2011 | 16:35 | מאת: דויד

שלום רב, עשיתי בדיקת תרבית זרע. הבדיקה הייתה ל: Staphylococcus aureus רוב התוצאות היו עם האות S לידם. לדוגמא: Ciproflxacin smaller than 0.5 S Clindamycin smaller than 0.25 S אבל תוצאה אחת הראתה את האות R: Penicillin-G larger than 0.5 R מה זה אומר? פרט לכך מופיע בראשית העמוד: General culture results תרבית חיובית Anaerobic culture results תרבית אנארובית שלילית זה בסדר? תודה!

13/12/2011 | 17:11 | מאת: פרופ' שחר קול

S - החיידק (סטאפ זהוב) רגיש לאנטיביוטיקה. R - עמיד. זה חיידק מאוד נפוץ על העור יתכן ומשם מקורו ולא בזרע.

13/12/2011 | 18:11 | מאת: דויד

תודה רבה דוקטור קול! האם המשמעות היא שבאופן כללי אסור לי לקחת אנטיביוטיקה מבוססת פניצילין?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית