וולד תקין להורים מבוגרים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

06/11/2018 | 23:08 | מאת: אלון

שלום לך.מהי הסבירות הסטטיסטית באחוזים (אם לא במדוייק אז בקירוב)שמי שנכנסה להריון תקין בגיל 44(אחרי שבגילאים צעירים יותר היו לה 2 הריונות ספונטניים ותקינים)ותלד לקראת גיל 45-יוולד תינוק בריא לחלוטין ללא שום אנומליה לא פזיולוגית ולא עיצבית בהנחה שהתבצע במעקב ההריון שימוש בכל האמצעים המתקדמים שיש בימינו וכל המעקב היה לכאורה תקין ולא היה צריך לבצע הפלה בשלב כלשהו שלו? מדובר כנראה בסבירות של תשעים ומשהו אחוז. תוכל כאמור לתת את הסבירות המדוייקת או המקורבת בנסיבות הגיל?(גילי 47 ואשתי כאמור 44) התשובה תעזור לנו לקבל החלטה האם כדאי להתאמץ ו"להביא"ילד שלישי בגילאים כאלה כאשר הבנתי שמבחינת סבירות לאנומליה זה לא כך כך משנה אם זה הריון תקין מהפריה או טבעי.

06/11/2018 | 23:10 | מאת: אלון

הוקלד בטעות כך כך במקום כל כך.

07/11/2018 | 19:12 | מאת: פרופ' שחר קול

כ - 90% מההריונות המתחילים בגיל זה אינם מסתיימים בלידת חי של תינוק בריא, אלא כהריונות כימיים או הפלות טבעיות , לרוב מוקדמות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית