שאלה אחרונה בשלב הזה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

01/08/2018 | 13:25 | מאת: אלון

ברשותך שאלה אחרונה בשלב הזה. האם ניתן להתייחס לכך שאשתי בת הכמעט 44 הגיעה בטיפול ההפריה החוץ גופית הראשון שלה כאל"הצלחה"חלקית או יחסית בכך שהיה הריון כימי שהבטא המקסימלית שנמדדה בו היתה 90? או האם כל החזרה מסתיימת מינימום בהריון כימי מעצם זה שמוחזרת ביצית מופרית או ביציות מופרות אל תוך הרחם ולכן צפוי לפחות הריון כימי כך שזה שאשתי הגיעה להריון כימי בנסיבות הנ"ל בכלל לא נחשב להצלחה חלקית?

01/08/2018 | 14:52 | מאת: פרופ' שחר קול

זה נכון, ןלכן סיכויי השגת הריון תקין בהמשך, גם אם קטנים מאוד, טובים יחסית לממוצע בגילה.

01/08/2018 | 15:46 | מאת: אלון

תודה. רק לא הצלחתי להבין האם זה שהיא הגיעה להריון כימי זו"הצלחה"מסויימת או לא כי למעשה כל מטופלת שמגיעה לשלב החזרת עוברים יש לה מינימום הריון כימי מעצם זה שמחזירים ביצית או ביציות מופרות ואשמח אם תאיר את עיניי בסוגיה זו.

01/08/2018 | 18:41 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. לא כל החזרת עובר (ים) מביאה להריון כימי. למעשה, רוב ההחזרות אינן מביאות להרון כלל.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית