בהמשך להודעה מאתמול סינרל עם פיוריגון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/12/2011 | 17:11 | מאת: לילך

קראתי עכשיו באינטרנט שהדיכוי בסינרל מתחיל לפעול רק לאחר שבועיים מנטילתו אני הרי בטיפולי הזרעה ולא בחוץ גופי,האם זה בכלל רלוונטי שהרופא הראשון נתן לי לקחת סינרל? אני לא מבינה את זה כי ההזרעה תהיה קרוב לזמן הביוץ שזה אמור להיות בעוד קצת פחות משבועיים שכן המחזור התחיל לי ב06.12 (את הסינרל התחלתי ב07.12 ואת הפיורגון אני מתחילה מחר ב10.12 ).אז אם הדיכוי מתחיל רק עוד שבועיים מה עשינו בזה? אשמח להבהרה ממך.

09/12/2011 | 17:54 | מאת: ד"ר שחר קול

העסק מעט יותר מורכב. סינרל, ככל אגוניסט של GNRH מתחיל השפעתו בהפרשה ניכרת של גונדוטרופינים מההיפופיזה (FLARE ) , ורק לאחר כעשרה ימים משיג ניטרול של ההיפופיזה ומניעת ביוץ מוקדם. לפעמים משתמשים בתכונה ראשונית זו כדי לגייס עוד זקיקים מהשחלות, ובהמשך מוסיפים גונדוטרופינים בזריקות כגון פיורגון. יתכן וזה עומד ברקע הפרוטוקול שנבחר לך, אך מוטב אם תבררי זאת ישירות מול רופאך.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית