תוצאת ANA חריגה לאחר כשלונות חוזרים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/05/2018 | 13:53 | מאת: אני

שלום, לאחר בדיקות שונות שנבעו מכישלונות קליטה חוזרים עם בלסטוציסטים באיכות טובה, רק בדיקה אחת יצאה חריגה: ANA 1:1280 homogeneous pattern כמובן שאפנה לרופא אך בינתיים אודה לעזרה- במה יכול להיות מדובר, ואם אכן יש השפעה על החזרת עוברים מה ניתן לעשות? תודה רבה

17/05/2018 | 11:27 | מאת: פרופ' שחר קול

הבדיקה מיועדת לזהות נוגדנים עצמיים למרכיבי התאים. הבדיקה חיובית במצבים לא ספציפיים רבים, ובעיקר במחלות אוטואימוניות (כגון לופוס). הקשר להחזרת עוברים אינו מתועד על בסיס עובדות בספרות המדעית.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית