פרוגרסטון לאחר הזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

07/03/2018 | 16:26 | מאת: טלי

שלום פרופ', רשמת בתשובה מטה : שבוע לאחר ההזרעה מבקשים לראות P מעל 40 - 50 ננומול לליטר. תלוי כמובן במספר הזקיקים שהיו. תוכל להסביר בבקשה איך הערכים משתנים בהתאם למס' הזקיקים ? האם הכוונה היא ל- 40 ננומל לליטר פר זקיק ? כך שאם היו לי שני זקיקים הפרוגרסטון צריך להיות מעל 80 ? תודה רבה !!!

07/03/2018 | 18:17 | מאת: פרופ' שחר קול

לא, העליה היא לא לינארית, אך קיימת. זה גם לא ממש משנה לעובר שיגיע לרחם, אלא במצבים בהם ישנם זקיקים רבים שגרמו לעליה ניכרת ברמת האסטרדיול שלפני הביוץ. במקרה זה יש צורך ברמה גבוהה הרבה מהרגיל של פרוגסטרון כדי לאפשר השרשה. זה קורה יותר בטיפולי הפריה, ולא בטיפולי הזרעה.

08/03/2018 | 09:41 | מאת: טלי

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית