שאלה בקשר ל- FSH

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/02/2018 | 20:26 | מאת: גלית

שלום פרופ', לגבי פרופיל הורמונלי שעושים ביום ה-3 למחזור : 1- האם יכול להיות שיהיה שינוי של 2 יחידות ב- FSH בין שני מחזורים עוקבים ? 2- האם ניתן לומר שאישה בת 35 עם FSH של 6 יותר פורייה מאישה בת 35 עם FSH של 8 ? או שכל עוד הערך נמוך מ-10 שתיהן פוריות באותה מידה ? תודה רבה !

09/02/2018 | 08:13 | מאת: פרופ' שחר קול

FSH הוא מדד מאוד לא אמין לעתודה השחלתית. השינויים ברמתו קיצוניים, ותלויים מאוד ברמת האסטרדיול בכל רגע נתון. לכן, ברוב הארצות נטשו מדידה זו. FSH אינו מדד ל"פוריות". אם כבר, בהסתייגות הנ"ל, מדד גס מאוד לעתודה השחלתית. לכן, מדידת FSH כדי לדעת כמה אישה "פוריה" היא חסרת משמעות.

10/02/2018 | 11:29 | מאת: גלית

תודה פרופ על המענה . אז אילו בדיקות כדאי לאישה בת 35 לעשות כדי לבדוק את מצב הפוריות ? חשבתי שפרופיל הורמונלי היא הבדיקה הרצויה .כרגע לא מנסה להיכנס להריון , רק רוצה לבדוק שהמערכת תקינה ..

10/02/2018 | 15:44 | מאת: פרופ' שחר קול

אין בדיקה אמינה ל"מצב הפוריות". הבדיקה הטובה ביותר להערכת העתודה השחלתית היא AMH

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית