למה לא התחילו טיפול?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/06/2011 | 10:58 | מאת: ג'ינג'ה

לצוות הפורום שלום. אני בת 36.5 רווקה לפני IUI תרומת זרע.לאחר ברור מקיף אובחנתי כ"סובלת" מרזרווה שחלתית נמוכה FSH 19.3 אני במעקב אצל רופא פיריון.התחילו לי חודש שעבר טיפול במנוגון שהופסק באמצע מאחר ובייצתי לפני התפתחות הזקיק.שאולתיי הן החודש הקדים לי הווסת בשבוע האם זה קשור לטיפול???,במעקב לקבלת החלטת המשך טיפול הגעתי ביום השני לווסת לבדיקת דם וUS זקיקים,התשובה שקבלתי היא להגיע רק לUS ביום חמישי (הזה) כוון שבUS שבוצע נמצא זקיק שחלה שמאל 15 מ"מ ושחלה ימין 17 מ"מ הכיצד??? האם זה קשור לטיפול בחודש קודם??? מה זה אומר הממצא הזה??? עובי רירית הרחם 2 מ"מ תואם אני מניחה את זה שאני בווסת. אודה מאוד על התיחסות מהירה המשך יום נעים ג'ינג'ה.

16/06/2011 | 11:06 | מאת: פרופ' שחר קול

ביוץ לפני התפתחות זקיק אינו סביר, ואינו פיזיולוגי. יש לברר בדיוק מה קרה. כמו-כן, ה"זקיקים" שנמצאו בשחלות אינם תקינים שכן לא סביר שיופיעו כה מוקדם, ובנוכחות רירית של 2 ממ. יתכן "שאריות" מחודש קודם) לאור הנ"ל יש לשקול הפסקת טיפול על בסיס גונדוטרופינים ומעקב אחר הביוץ הטבעי שלך, בכוונה לבצע הזרעה תוך רחמית ביום המתאים ביותר.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית