המשך שאלה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

02/12/2011 | 15:13 | מאת: אור

שלום בתהליך ivf ביום ראשון עשיתי זקיקים ודם , ביום שלישי עשיתי שוב בדיקה שהראתה שערכי e ירדו משמעותית. כתוצאה מכך הגדילו לי מינון של הורמון ובבדיקה של היום ערכי e קפצו שוב למעלה עם p קטן מ 0.9 אבל הזקיקים לא זזו בגודל שלהם יחסית לבדיקה שהייתה בשלישי. הרופא ממשיך את הסבב למרות חוסר הגדילה של הזקיקים ושינה לי את זריקת הפיוריגון למנופור בשילוב צטרוטייד האם זה נשמע הגיוני להמשיך סבב שבו הזקיקים לא מתפתחים? בנוסף, נאמר לי להזריק צטרוטייד בבוקר, באיזה שעה מומלץ להזריק? 6 זה בסדר?

02/12/2011 | 16:53 | מאת: פרופ' שחר קול

נשמע סביר, אך אין ספק כי סיכויי ההריון יורדים בנוכחות ירידה ב - E2. יש להמשיך ולעקוב. 6 בבוקר זה בסדר.

03/12/2011 | 01:22 | מאת: אור

מדוע הסיכויים להריון יורדים בגלל ירידה בe ואחר כך עליה שלו חזרה? הרי ב ivf ההפריה היא חיצונית ואז מחזירים לגוף ביצית מופרית, כלומר, רק צריך להגיע למצב של שאיבת הביציות, לא? האם כוונתך שירידה בערכי e ואז עליה חדה חזרה יכולים לפגוע באיכות הביצית? או שפשוט הסבב נראה אבוד והרופא ממשיך בכוח לנסות לסדר את המצב? אודה לך שתפרט מדוע הסיכויים להריון נמוכים במקרה הזה בנוסף, האם בהחזרה יש חשיבות לערכים של e ו- P על מנת שההריון יקלט? בתודה מראש על תשובותך

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית