תמיכה אחרי IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

25/11/2011 | 13:30 | מאת: 183

דר קול שלום, טופלתי בבי"ח אלישע וכעת אני בהריון (שבוע 7 +6), באלישע אחד הרופאים אמר לי שאינני זקוקה לתמיכה כבר בשבוע 5, אחר אמר לי עד 9, ורופאת הנשים שלי אמרה לי עד שבוע 12, ככה שאני מבולבלת. אני לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום ואסטרופם 3 פעמים ביום (עובר טרי, לא מוקפא), האם המינון תקין? האסטרופם לא מיותר? קיבלתי אותו בגלל שבבדיקת הבטא הראשונה האסטרדיול היה נמוך, אך מאז לא נעשה מעקב. מתי בד"כ מפסיקים תמיכה? תודה מראש

25/11/2011 | 14:36 | מאת: פרופ' שחר קול

מפסיקים בשב' 9 להריון, או 7 שבועות לאחר ההחזרה, אלא אם כן רמת ההורמונים כה גבוהה שהיא מייתרת התמיכה.

27/11/2011 | 16:55 | מאת: 183

תודה על תשובתך. האם להפסיק בשבוע 9 בבת אחת או להוריד הדרגתית את המינון? האם לעשות בדיקת דם לפני הפסקת התמיכה לבדוק את רמת הפרוגסטרון והאסטרדיול? ודבר אחרון, האם יש סכנה באם אמשיך בתמיכה עד שבוע 12 כהמלצת הגניקולוגית שלי? תודה מראש

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית