כאב באשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

17/02/2013 | 22:48 | מאת: ערן

שלום רב, מזה יומיים אני סובל מכאב קל (סוג של דקירות) לפרקים באחד מהאשכים. נזכרתי שביום בו התחילו הכאבים ביצעתי תרגיל סקוואט (כיפוף הברכיים) תוך הרמת משקולת של 10 ק"ג, בפעם הראשונה מזה זמן רב. האם יתכן והכאב הוא תוצאה של התרגיל? האם כדאי לפנות לייעוץ רפואי כעת או לחכות ולבחון אם הכאב נשאר? אם כן, למי? יש לי הפניה לUS באשכים מסיבות פיריון, האם כדאי לבצע כעת? תודה רבה מראש.

מאמץ גופני בהחלט יכול לגרום לכאבים באיזור המפשעה והאשך. צריך לזכור שכאס חד פתאומי וממושך באשך יכול לרמז על בעיה משמעותית כמו תסביב של האשך או תהליך דלקתי. במקרים כאלה יש לפנות בהקדם למוקד או לחדר מיון. דר' רונן הולנד, אורולוג www.dr.holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות