בדיקה ביתית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

24/01/2013 | 21:14 | מאת: נעם

שלום מאחר ושאלתי קצת חריגה, ואני מתבייש לשאול. אולי באמצעות הפורום אוכל לקבל תשובה בצורה אנונימית. אני בשנות השלושים המאוחרות. לא נשוי. במשך שנים אני סובל מרמות טסטוסטרון (רגיל וחופשי) נמוכות (בגבול הערך התחתון של ערכי המעבדה). וכן לפני מספר שנים ביצעתי US אשכים (בכלל כאב) ונמצא אצלי וריקוצלה (אינני יודע את הרמה שלה) יש לי עניין ברמה האישית לדעת האם מצבי מבחינת פריון עתידי תקין. לכן שאלתי היא: א. האם וריקוצלה תמיד יוצרת בעיות, ואם היא בעייתית, האם בכל גיל זה הפיך וניתן לתיקון שיביא תועלת ? ב. האם יש ערך לבדיקת זרע ביתית בכדי לקבל מושג לגבי המצב שלי ? (מהמעט שקראתי, היא מודדת רק את הנפח) הרי לא מקובל ללכת במסגרת קופת חולים לבדיקת זרע אלא אם מנסים להכנס להריון. תודה

כל השאלות שלך יקבלו תשובות אחרי ביקור קצר אצל אורולוג ובדיקת זרע מסודרת במעבדה. בדיקת זרע עושים בכל מקרה שיש וריקוצל ולא רק במקרה שמנסים להשיג הריון ולכן פשוט תפנה לאורולוג בקופ"ח ותבקש בדיקת זרע. בהצלחה, בברכה, דר' רונן הולנד www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות