מטסטוסטרון נמוך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

20/12/2012 | 20:34 | מאת: נתן

שלום רב, אבא שלי סובל כבר למעלה משנה מטסטוסטרון נמוך. מצ"ב תוצאות בדיקת דם האחרונה. LH < 0.1 mIU/ml כאשר נורמה כתובה 10 - 1.5 Testesterone 1.95 ng/ml כאשר נורמה כתובה 9.0 - 3.0 קיבל טיפול בג'יל והטסטוסטרון עולה. אך יורד עם מפסיקים את הטיפטל. מה דרכי טיפול מומלצות והאם טיפול בג'יל באופן קבוע אינו מסוכן ומזיק ? מה יכולות להיות השלכות של המשך טיפול זה, ומה אלטרנטיבות הקיימות ?

אם הטסטוסטרון נמוך ויש קליניקה מתאימה, מתחילים טיפול בטסטוסטרון ע"י ג'ל או ע"י זריקות. אם מתחילים את הטיפול לאחר בירור אורולוגי הכולל בדיקת PSA + בדיקת ערמונית ותוך מעקב הדוק בשנה הראשונה, אין סכנה בטיפול.

23/12/2012 | 19:49 | מאת: נתן

תודה על התגובה, שאלת נוספת הינה בקשר להרמון LH שנמצא מאוד מאוד נמוך. האם יש צורך בבירור דחוף וטיפול כלשהו והאם הדבר משפיע באופן ישיר על טסטוסטרון ? תודה

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות