בדיקה psa גבוה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

15/12/2012 | 18:59 | מאת: א.ג

לפני חודש הייתה לי דלקת בדרכי השתן החיידק שהיה Escherichia coli ( קושי במתן שתן) קבלתי אנטיביוטיקה Ciprofloxacin ל-10 ימים והחיידק נעלם בבדיקה חוזרת אבל עדיין היה קושי במתן שתן הונפתי לאורולוג וקבלתי טיפול של 30 יום לקחת omnic ocas 0'4 שעדיין אני לוקח את התרופה. ביוזמתי בקשתי מרופא המשפחה הפניה לבדיקה psa לפני יומיים בצעתי את הבדיקה והתוצאה היא 6.2שהיא גבוה. האם יש השפעה של התרופה על הבדיקה בזמן לקיחתו ? האם לדלקת יש השפעה? יש לציין שאני בגיל 59 .

זיהום בדרכי השתן אכן מעלה משמעותית את ה PSA. הכדור אומניק אינו מעלה ערכי PSA. צריך לבדוק מה היה ערכי PSA בבדיקות קודמות ואם יש עליה משמעותית או שאין לך בדיקה קודמת, יתכן שצריך לבצע ביופסיה

17/02/2013 | 21:04 | מאת: א.ג

בדיקה חוזרת של psa נתקבל תוצאה של 5.66 mg לאחר דלקת בשתן וקבלתי אנטיביוטיקה שהייתה לי לפני 3 חודשים ופני כשנה הבדיקה הייתה בגבול 1.8 mg אני מטופל omnic ocas 0'4 ובאופרדיקס לצרבות . האם יש קשר בין התרופות? יש לציין שעדין יש לפעמים צרבות במתן שתן. מה אני צריך לשות ואלו בדיקות צריך לעבור? איך אפשר להוריד את רמת psa

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות