חיידק אי קולי מלווה בחום

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

07/08/2012 | 11:06 | מאת: אביטל

שלום, אני בת 37 בריאה. לפני כחודש אושפזתי בהריון בשבוע 9 , בביה"ח עקב כאבי בטן ודימום. לאחר מס' שעות, הופיע חום 38 וכדוריות הדם הלבנות שלי הגיעו ל-24,000. לאחר 24 שעות עברתי הפלה. 3 ימים לאחר מכן הגיע תוצאות בדיקות השתן אשר הצביעו על צמיחת חיידק אי קולי בשתן מסוג ESBL+ בביה"ח קיבלתי אנטיביוטיקה ארטפנם דרך הוריד. והמשך טיפול בבית של ציפרוקסין ופנג'יל למשך 10 ימים. דרך אגב החום המשיך לעמוד על 37.1 - 37.5 ולא ירד, אלא רק לאחר 5 ימים שסיימתי את 2 סוגי האנטיביוטיקות. לאחר שבוע ביצעתי בדיקת שתן ושוב הופיע בתרבית חיידק האי קולי. ללא שום כאבים וללא צריבה. הרופא הורה עליי לקחת מקרודנטין . שוב לאחר 3 ימים הופיע לי חום 37.8 . ניגשתי לרופאה זהומולגית אשר ביקשה שאפסיק עם המקרודטין והתחלתי לקבל זריקות בשריר אנטיביוטיקה AMIKACIN. אני כבר 5 ימים עם הזריקות החום עדיין עומד על 37.4 ובתרבית הדם האחרונה מה-31.7 משתי הידיים יצא לי Staphylococcus hominis רציתי לדעת: 1. מדוע חיידק האי-קולי לא עובר? 2. מדוע האנטביוטיקות השונות לא משפיעות? 3. האם זה הטיפול הנכון לקבל? 4. האם החיידק בדם הוא מסוכן? 5. איך לטפל בחיידק שמופיע לי בדם? 6.האם יש צורך לבצע מעקב אחר האנטיביוטיקות? 7. יש תופעות לוואי אני מאוד מיואשת מהמצב ונמצאת בדכאון אנני יודעת מה לעשות, האורולוג אמר שאני נמצאת בסכנת חיים והפנה אותי לביה"ח ואילו בביה"ח נאמר לי שאין להתייחס לחיידק. אני מבולבלת מתוסכלת ממורמרת ומיואשת. אנא עזור לי. תודה

השאלה ספציפית מאוד. אוכל לענות לך באופן כללי. הטיפול הנכון הוא לקבל טיפול אנטיביוטי לפי תוצאות צמיחת החידק ולפי הרגישויות הסםציפיות שלו. לאחר סיום הטיפול יש לבצע בדיקת שתן חוזרת לראות שהיחדק אכן נכחד. חידק בדם הוא אכן מצב מסכן חיים ויש לטפל בו באישפוז ובדר"כ עם אנטיביוטיקה לתוך הוריד. לכל תרופה יש תופעות לוואי, אבל בדר"כ הן מעטות לעומת זיהום בדם וסכנת חיים. המצב שאת מתארת באמת מתסכל (גם את הרופאים) בעיקר אם היתה גם הפלה כחלק מהזיהום. לא להתייאש - צריך לטפל לפי הוראות הזיהומולוגית. במקביל צריך לעשות בדיקות הדמיה וציסטוסקופיה כדי למצוא האם יש סיבה מסויימת (למשל אבנים) שגורמת להתמדת הזיהום. אמצעי נוסף לקבל בדיקת שתן מדויקת יותר היא ליטול את דגימת השתן עם קטטר. בהצלחה רבה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורוגיה אורולוגית

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות