אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

23/06/2012 | 22:37 | מאת: גיא כהן

דוקטור שלום, מזה חודש וחצי שאבא שלי סובל מכאבים עזים במותן, ברגל, ולאחרונה התחילו גם בחילות, הקאות וחום. תחילה אובחן שיש לו אבן בכליה, ולאחר בדיקת CT נאמר לו שאין אבן בכליה וצריך לבצע איזשהן בדיקות נוספות..אחרי חיפוש באינטרנט הבנתי שכל התסמינים שיש לו אלה אחד לאחד תסמינים של אבן בכליה, ורציתי לדעת אם יכולות להיות שגיאות בבדיקת CT או שיכול להיות שלא ניתן לראות את האבן?כי זה פשוט לא הגיוני..או שיש משהו עם תסמינים בדיוק כמו של אבן בכליה? כי לבינתיים הוא סובל מכאבים עזים ביותר ובמקום לקבל טיפול מחכה לעוד בדיקה ולעוד בדיקה..פניתי לפה כי קרה כבר פעמים במשפחה שלי שרופאים לא נתנו את המענה הנכון בזמן הנכון ואני כבר לא כל כך סומך על דעה של רופא אחד.. תודה

שלום אם נעשה CT בלי חומר ניגוד באיכות טובה בהתאם לפרוטוקול של CT אבנים ולא נמצאה אבן בכליות או הרחבה של מערכות השתן, אזי הסיכוי לאבנים הוא קלוש ביותר. תמיד אפשר לבקש פיענוח חוזר של הצילומים אצל רנטגנולוג נוסף או אצל אורולוג

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות