תופעה מלחיצה בזמן אוננות וגמירה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

18/05/2012 | 00:55 | מאת: רון

אני שם לב לאחרונה שמתפתח אצלי מצב של דפיקות לב ומן תחושה של חוסר חמצן בזמן האוננות, לכן אני כל זמן מסויים לוקח נשימות כדי להסדיר את מצבי, כאשר אני מגיע לגמירה אני מתחיל להרגיש שאוזל לי החמצן והלב שלי מפרפר ממש עד כדי שאני כמעט עומד לאבד הכרה, לאחר מספר דקות אחרי הגמירה אני נרגע, אך תופעה זו גורמת לי לפחד מלאונן ולגמור כל פעם בגלל התחושה שאני הולך לאבד הכרה והחוית חוסר אוויר והתחושות בלב, עשיתי בדיקות אצל קרדיולוג וארגומטריה ולא מצאו לי בעיות בלב. לאחרונה אני מצוי במתחים וחרדות, לא יודע אם יש קשר כי התופעות הללו מופיעות בצורה קיצונית ואף מפחידה כל פעם שאני מאונן ובעיקר בזמן הגמירה שאני ממש מרגיש תחושות מוזרות ומפחידות שלא היו לי בעבר..... האם זאת תופעה מסוכנת אשר עליי להמנע מקיום יחסי מין או אוננות? יש בדיקות שאפשר לעשות כדי לוודא שלא אאבד הכרה פתאום אחרי הגמירה

אורגזמה היא אירוע המלווה בפעילות חזקה מאוד של מערכת העצבים. עליית דופק, הזעה וקוצר נשימה הם תופעה שכיחה. אם קרדיולוג בדק וקבע שאין לך בעיה בלב ואין סכנה בפעילות מינית, אתה יכול להיות רגוע. כדאי לשלול גם האם הפעילות המינית כרוכה אצלך בהתקפי חרדה. במקרים כאלה אפשר לקחת טיפול אנטי-חרדתי או תרופות מקבוצת חוסמי בטא כדי להימנע ממצבי התרגשות קיצוניים כפי שאתה מתאר. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירוגיה אורולוגית www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות