שאלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

22/03/2012 | 18:31 | מאת: יוסי

שלום בשנות השלושים, סובל מהפרעות במתן שתן(תכיפות במתן שתן, לעיתים בריחה קלה לאחר סיום מתן שתן), במעקב אצל אורולוג, בדיקת אורודינמיקה לא חד משמעית ) נשלחתי ע"י אורולוג לבדיקה אצל נוירולוג . בבדיקה אצלו : ירידהבהחזר אכילס מימין (אם כי הופק) בהשוואה לצד שמאל, שאר הבדיקה תקינה ללא פלס תחושתי בגב. הופניתי על ידו לבדיקת CT עמוד שדרה מותני, כנראה לאור אסמטריה ברפלקסים בין האכילסים. בדיקת ה - CT : מנח חוליות תקין. מרווחים דיסקלים שמורים ואינם מוצרים רקמות רכות הכלולות בסריקה ללא ממצא חריג מבנים גרמיים שמורים ללא הרס עצם וללא שברים מפרקים פאצטלים תקינים מפרקים סקרו-איליאקלים שמורים. בגובה L4-5 קיים בטל קל של אנולוס הדיסק המשיק לשק ולשורשים הספינאלים L4 דו צדדית. בגובה L5-S1 קיים בלט קל של אנולוס הדיסק המשיק לשק ולשורשים הספינאלים L5 דו צדדית, השורשים הסקראליים הכלולים שמורים. לסיכום : אין לזהות לחץ על אלמנטים עצביים ואין לזהות הצרות ספינלית. 1. מה המשמעות (אם בכלל) יש לירידה בהחזר אכילס מימין בהשוואה לצד שמאל ? 2. האם הדמיית CT מספקת או שיש מקום לבדיקת MRI ? 3. מה המשמעות של הממצאים של בלט קל באנולוס , האם זה דורש טיפול ? מעקב ? בדיקה ? והאם זה קשור להפרעות במתן שתן או שזו בעיה בפני עצמה ? תודה

השאלות ששאלת צריכות להיות מופנות לרופא נוירולוג

22/03/2012 | 21:37 | מאת: יוסי

שלום אין קשר כלשהו בין תוצאות בדיקת הסיטי לתופעות האורולוגיות שציינתי ?

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות