אבן בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

05/12/2011 | 23:07 | מאת: איילת

אני כבת 35, לפני כשנה אובחנה אצלי ב- US אבן באגן הכליה בקוטר 1 ס"מ, רופא המשפחה אמר שניתן לא לטפל עד שזה לא מפריע ולכן המתנתי. לאחרונה היו לי התקפי כאבים מאוד חזקים כל פעם למשך כמה ימים וב-US שעשיתי לא ראו את האבן. האם יש דרך לאבחן את סוג האבן ע"י איסוף שתן ובדיקות דם ולנסות לפורר/להוציא את האבן בטיפול תרופתי תחילה? ללא צורך ב- CT לאיבחון מדוייק של מיקום האבן? (עברתי בחיי מספר רב של CT באיזור האגן ואני מעדיפה לא לעבור שוב טיפול הכולל כמות רצינית של קרינה)

שלום, קודם כל - אבן בגודל 1 ס"מ אצל אישה צעירה בת 35 היא מצב שדורש טיפול ולא ניתן לחכות עד שזה מפריע כי אז כבר עלול להיות זיהום ונזק כלייתי. אם האבן נראית היטב בסונר, צריך להוסיף צילום בטן רגיל (לא CT) ואז להחליט האם לבצע ריסוק חוץ גופי, ריסוק פנימי או נסיון להמסת אבן. לא תמיד חייבים CT כדי לתכנו את הטיפול ממליץ לך לפנות לאורולוג העוסק באבנים בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית מרפאה לטיפול באבני כליה מרכז רפואי רבים

06/12/2011 | 22:44 | מאת: איילת

.

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות