US דרכי שתן וכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

20/03/2013 | 14:50 | מאת: צ.י.

שלום, בן 60. עשיתי בדיקת US לצורך בירור כללי (ללא סיבה מיוחדת). ממצאים: כליות בגודל שווה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת בינונית, בעלת דופן מעט מעובה דיפוזי, מתרוקנת עד תום. בלוטת ערמונית בנפח 42 סמ"ק (PSA 0.33). בדיקת שתן- תקינה. אין צריבה או סמפטומים כלשהם. בסיום האולטרסאונד נאמר לי שהכל בסדר, בפורום אחר נאמר לי שזה גם יכול להיות תהליך תופס מקום מה שמאוד הלחיץ אותי. מה דעתך? תודה!

תהליך תופס מקום ? איפה ? בשלפוחית ? הסונר מתאר שלפוחית מעובה, ככל הנראה בגלל ערמונית מעט חוסמת (בסופו של דבר אתה מרוקן ההיטב). אין שום רמז לתהליך תופס מקום

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות