שוקולד ללא סוכר (מלטיטול)

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/07/2025 | 13:54 | מאת: בני

שוקולד רגיל עם סוכר, הערכים שלו ל 100 גרם: פחמימות 46 מתוכם סוכרים 44 שוקולד מאותה חברה, ללא סוכר (מכיל מלטיטול) הערכים שלו ל 100 גרם:  פחמימות 51 מתוכם סוכרים 10 שאר פחמימות 40 האם בכלל יש ערך לשוקולד ללא סוכר על פני השוקולד הרגיל עם הסוכר?  המלטיטול אכן לא מעלה את הסוכר בהשוואה לסוכר רגיל? או שבגלל שכמות הפחמימות בחפיסה כמעט זהה, אין הבדל ביניהם מבחינת עלייה בערכי הסוכר?

מציעה להתיעץ עם תזונאי/ת בעקרון רצוי להעדיף שוקולד מריר וללא תוספת סוכר כמובן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת