או סי די

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

30/08/2011 | 12:04 | מאת: אורח

שלום רב. אני חולה במחלה הנ"ל שנים רבות. לפני שנתיים המחלה החמירה והחלו טקסים מחשבתיים שקשה לי להגדירם ולדעתי גם המומחים מתקשים להבינם. באופן כללי- מדובר במלחמה של הגוף בתופעות טבעיות כמו שינה, ספונטניות וזרימה חופשית של מחשבות ורגשות. בכל אלה אני נלחם ומדכא והחיים הם גהינום. האם מה שאני אומר נשמע לך מובן? האם נוירופידבק יכולה לעזור? מה ההבדל בינה לביופידבק? תודה מראש.

שלום רב אתה מדבר על אובססיות מוכרות היטב. מניסיוני אכן מדובר בסוג ה OCD היותר קשה לטיפול. נוירופידבק יכול לעזור גם במקרה כזה. OCD נובע מתפקוד מוחי לא תקין באיזורים מוגדרים היטב. כאשר אנו מלמדים את המוח לאזן איזורים אלה - אנו רואים שיפור ב OCD. עד היום אין מחקרים מסודרים טובים בתחום. יש פרסומים בודדים על היעילות של נוירופידבק ב OCD. ניסיוני יש כאלה משמגיבים בצורה יפה מאוד ויש כאלה שפחות. בדיקת ה QEEG שאנו עורכים לפני הטיפול בד"כ מבהירה בצורה טובה מהו איזור המוח שלא עובד בצורה תקינה ואיך ניתן לאזנו. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק