סירוטונין גבוה

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

03/03/2012 | 16:31 | מאת: איריס

היי אני מטופלת בנירופידבק כבר חודשיים המטפלת ביקשה שאני יעשה בדיקה לסירוטונין כי יש לי היסטוריה של חרדות והתקפות פאניקה.עשיתי ותוצאה היתה גבוהה 38.30 אז למה בעצם אני מרגישה חרדות ליפעמים? הרי זה קשור לסירוטונין לא? היא אמרה לי להתחיל טיפול תרופתי שאני רגילה אליו וזה ציפרלקס ,אבל אני חוששת כי זה לא אמור להגביר את הסירוטונין? בבקשה תעשה לי סדר תודה

שלום רב אומנם בחלק מהמטופלים הסובלים מחרדה, דיכאון, רגזנות, תוקפנות, ועוד מצבים יש רמות נמוכות של סרוטונין. אבל יש אחרים שאצלם הרמה היא גבוהה. המציאות יותר מורכבת ממה שאנשים רוצים לחשוב. אין זה המקום ללמד פסיכיאטריה אבל כבר בשנות ה 70 היו המחקרים שהוכיחו שחרדה או דיכאון זה לא רמות נמוכות של סרוטונין. אני לא ממש מבין למה שלחו אותך לבדיקת הסרוטונין. אולי תשאלי את מי ששלח אותך למה הוא עשה זאת. ייתכן ויש לו שיקולים שאני לא מכיר. השפעת התרופות אינה רק "בהעלאת הסרוטונין". הן משפיעות על מכלול דברים במוח ולכן הבדיקה לא ממש משנה. מבחינה מעשית את צפויה להגיב לטיפול התרופתי שקיבלת בעבר. בהצלחה

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק