ילדה בת 6 הסובלת מקשב וריכוז בעקבות NF1

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

08/01/2012 | 15:38 | מאת: מאיה

שלום רב, בתי בת 6, בעלת בעיית קשב וריכוז וכתוצאה ממחלת NF1 בה היא חולה. נמצאת בגן חובה, וכיום לא מטופלת בטיפול תרופתי כלשהוא. האם הוכח/נבדק יעילות הטיפול בנוירופידבק, בילדים החולים במחלת NF1 ואשר אחד מההשפעות הישירות של מחלה זו היא בעיית הקשב והריכוז? אשמח מאוד לשמוע מימך תודה

שלום רב אני לא מכיר אף מחקר שבדק את השפעת הטיפול בנוירופידבק בילדים עם NF1. עם זאת כיוון שילדים אלה מגיבים לטיפול בתרופות כגון ריטלין, וכיוון שהטיפול בנוירופידבק משפיע על המוח באופן דומה לזה שעושה ריטלין, איני מוצא סיבה מדוע שהטיפול לא יעזור. לדעתי, לנוירופידבק יתרון רב בטיפולים בילדים עם NF1 לאור השכיחות הגבוהה של אפילפסיה ולקויות למידה באוכלוסיה זו. בדרך כלל הטיפול בנויורפידבק יכול לאזן כמה הפרעות במקביל (אך זה תלוי באופן הפעולה של כל אדם בנפרד). בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק