ניתוח fess

דיון מתוך פורום  ניתוחי אף אסתטיים

17/06/2012 | 12:27 | מאת: צדוק

לפני כחודש הופנתי למיון בעקבות גודש באף וטיפול בפליקסונז שכעבור שעה מקבלת התרופה החלה נפיחות ואדמומיות וכן הפרשה מעין ימין.בבדיקת רופא עיניים פרהספטל צלוליטיס וקנגקטיביטיס מימין,ללא חדירה עינית.בבדיקה גופנית אף-הפרשה מוגלתית יותר בנחיר שמאלי.omc פתוח מימין.פה ולוע-רירית תקינה.יש pnd.אושפזתי לטיפול ומעקב אושפזתי בשל פריאורביטל צלוליטיס בעין ימין חשד לסיבוך של סינוסיטיס חריפה.הוחל טיפול בדלצין תוך ורידי וכן פרדניזון פומי במקביל לכיסוי בלוסק. ביעוץ עיניים חוזר ללא מעורבות של העין מעבר לפרספטל צלוליטיס.בוצע ct על מנת להעריךהאם מדובר בסיבוך על רקע סינוסיטיס בתשובה קיים עיבוי רירית ופוליפ משמאל,סינוסים בימין מאווררים.לפיכך נשלל כי מדובר בסיבוך עיני של סינוסיטיס.הומלץ לי ניתוחfess להוצאת הפוליפ.שאלתי:האם ניתן לבצע את הניתוח מלבדהרדמה כללית,בהרדמה מקומית? והאם ניתן לבצעו בניתוח ליזר?במה זה כרוך מבחינת משך ההחלמה לאחר הנתוח? וכן האם יש לי מוגבלויות לחשיפה לשמש?אשמח מאוד לקבל את תשובתך בהקדם . תודה.

דוק שלום אי לא היתי רצה לבצעFESS רק לאחר אולי התקף סינוסיטיס אחד ובעיקר שהמימצא בCT הוא עיבוי רירית בסינוס אחד.הסיכוי לסינוסיטיס חוזרת לאחר ניתוח FESS הוא דגול מאוד כדאי שתמתין מעט ותחזור אל רופא אאג ליעוץ נוסף

18/06/2012 | 22:46 | מאת: צדוק

תודה.. לא התייחסת לפוליפ שיש בצד השמאלי??האם מסוכן להישאר איתו או שחייבים להסירו??האם הניתוח מסוכן??האם אפשרי בהרדמה מקומית?? והאם קיים ניתוח בלייזר להורדת הפוליפ?אשמח לקבל תשובה .תודה

מנהל פורום ניתוחי אף אסתטיים