פרפרניה/ פרנויה וסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

21/08/2013 | 23:32 | מאת: טלי

שלום, במסגרת לימודיי לתואר ראשון בפסיכולוגיה אני מתנדבת עם אישה בת 90 . הנושא בו אני רוצה להתמקד בעבודתי הוא חשדנות בקרב קשישים . אולם. בספרות המקצועית המושגים וההבדלים ביניהם קצת מטושטשים. השאלה שלי היא כזו .. האם פרפרניה נכללת בסכיזופרניה)late on set) או שמא היא סוג מסוים של פרנויה ומה ההבדלים בין הפרעות אלו? האם פרפרניה כלולה בdsm- v? אשמח לתשובה בעניין. בתודה והערכה , טלי

22/08/2013 | 15:29 | מאת: גליה בן ארי

שלום טלי, הפורום הזה מיועד למתן מידע והכוונה לטיפול סיעודי בגיל השלישי. ממליצה לך לפנות למקורות מתאימים על מנת לקבל תשובה מפורטת על שאלתך. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב