שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

06/05/2016 | 17:04 | מאת: שאלה

מי שמוגדר בחוק שזכאי לטיפול סעודי מלא על ידי המדינה. יש קטגוריה כזו כמו חולי סרטן ועוד מחלות מיוחדות. האם צריך קודם להגיש בקשה ל100 נכות לבטוח לאומי? או שברגע שהוא סעודי זה נכנס לתוקף ואז מה המדינה או בטול לאומי משלמים או מאשפזים? איפה אפשר לקבל מידע נוסף?

שלום. ישנם הבדלים בזכאויות לקצבאות המזכות בעזרה בתפקוד בין אוכלוסיות אשר טרם הגיעו לגיל הפרישה ואחריו( נשים עד גיל 62 וגברים עד גיל 67). מי שטרם הגיע לגיל הפרישה ומתקשה מפאת המחלה( למשל מחלת סרטן) לתפקד ולשרת את עצמו זכאי להגיש בקשה לבטל"א לקיצבת שרותים מיוחדים המשולמת בכסף וניתנת בכמה דרגות בהתאם לרמת תלות פיזית ותפקודית. מי שהגיע לגיל פרישה ומתקשה בתפקוד מגיש בקשה לבטל"א לחוק סיעוד. הסיוע ניתן באמצעות השרותים השונים( המטפלת, שילוב במרכז יום וכדו') ולא בכסף. מידע נוסף ניתן לקבל באתר של ביטוח לאומי(זכאות לחוק סיעוד וקיצבת שרותים מיוחדים ) ובאתר " כל זכות". בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב