איך להקל על המצב?

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

22/04/2015 | 21:53 | מאת: א'

שלום, אני נשואה טרייה. בעלי בן יחיד לאמא גרושה שתלויה בנו בכל התומים בפרט כלכלית. היא פנסורית. גרה בשכירות. בקושי מתפקדת . לדעתי נמצאת בדכאון מאז עזיבתו של בנה מביתה. לכן לא מבשלת לעצמה אלא קונה אוכל(שגם אותו לא אוכלת לפעמים בגלל מצבי רוח), הבית מוזנח, לא מסוגלת פיזית להתקלח אבל שומרת על נקיון הגוף. בעלי איתה בקשר יומיומי. מנקה לה את הבית אחת לכמה זמן, קונה אוכל, נפגש איתה על בסיס יומי יומי. היא אישה מאוד מאוד קשה. לא מוכנה להיעזר באף אחד חוץ מבנה לכן העול הרגשי והפיזי עליו. אין לה קשר טוב עם קרובי משפחה. בעלי לא מוכן לוותר על העזרה שהוא נותן לה וזה פוגע לנו בזוגיות.לצערי לא מפנים זאת. מצבה הנפשי מעורער לפעמים. לא ישנה בלילות. השילה מעצמה כ30 קילו. לא תמיד מסוגלת לאכול. יש כאבים בברך ולכן בקושי הולכת. לא הולכת לרופאים כדי לטפל בעצמה וזה אחרי נסיון מר שהיה לה לפני כ30 שנה עם התרופות. לכן "מטפלת" בעצמה באמצעות מזון ותוכניות על רפואה מתוכניות רוסיות. בשנה ראשונה לחיינו פניתי לרווחה באזור חולון והם ענו לי שאין מה לעשות אם האישה לא מוכנה לקבל עזרה. גם אם מישהו היה מגיע אליה היא לא הייתה פותחת את את הדלת. ואם בנה יהיה שם ויפתח יווצר קרע גדול שהוא לא ירצה לחוות. אבל אני לא מוכנה לחיות כך יותר. חייב להיות פתרון. איני רוצה לראות את עצמנו סועדים אותה בזמן הקרוב בגלל סירובה לקבל עזרה. אנו הורים לילדה בת שנה. מה עליי לעשות? האם ביטוח לאומי יכול לתת לה בנוסף להבטחת הכנסה וקצבת פנסייה גם קצבת נכות? איזה פתרון אתם יכולים להעניק? חסרת אונים ומיואשת מאוד.... רציתי לרתום את בעלי לכך אך הוא יודע שהכל לחינם. היא לא מתעבת שינויים. א'

שלום לך. לצערי אפשרויות העזרה אכן מצומצמות היות וחמותך לא מוכנה לקבל עזרה מגורם זר.אולי כדאי לגייס את בעלך לשכנע את אימו לקבלת סיוע חיצוני, לשם כך אפשר להיעזר במטפל משפחתי או ביעוץ של עו"ס בשרותי רווחה במקום המגורים. לגבי הכנסה נוספת מביטוח לאומי- לא ניתן לקבל גם קיצבת הבטחת הכנסה וגם נכות כללית ( לא צויין גיל חמותך). אולי היא זכאית לקבלת קצבת נכות במקום הבטחת הכנסה- לשם כך ניתן להגיש תביעת נכות למוסד לביטוח לאומי. בהצלחה.

28/04/2015 | 20:30 | מאת: א'

הוא חושב שזה חסר תועלת.כמו שחשבתי הוא לא רוצה להתנתק איתה את הקשר כי זה עלול לקרות. היא בת 63. בכמה אחוזים קצבת נכות גבוהה מהבטחת הכנסה?

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב