הזנה בזונדה לחולה סיעודית שלוקה בדמנציה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

18/08/2018 | 16:20 | מאת: מירי

שלום רב, סבתא שלי היא חולה סיעודית קשה שלוקה בדמנציה מספר שנים, עקב כך החלה לאחרונה להתקשות בבליעת מזון ולכן נאלצנו לאשפז אותה על מנת שתעבור הזנה בזונדה. כיצד והיכן ניתן לרכוש מכשיר זונדה לשימוש ביתי עבורה? כמו כן, בית החולים מערים עלינו קשיים משום שאני רוצים שתקבל הזנה דרך הקיבה במקום הזונדה.. כיצד מתקיים תהליך זה?

מירי שלום רב. ניתן לקבל מכשיר להזנת זונדה דרך קופת חולים המבטחת. תהליך הזנה דרך הקיבה ( פיום קיבה) מתבצע במכון גסטרו, יש צורך בהזמנת תור אמבולטורי ובמינוי אפוטרופוס במידה ולא קיים. נדרשת הסכמה בכתב של האפוטרופוס לביצוע פעולה פולשנית זאת. ניתן להתייעץ עם עו"ס של מחלקת האשפוז או במסגרת קופת חולים המבטחת. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב