שאלה בנושא חוק הסיעוד

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

21/01/2017 | 17:49 | מאת: איתן

האם בהגדרת חוק הסעוד של הבטוח הלאומי זכאות לאדם מבוגר בן 80, שבעקב בעיות רפואיות הוא למעשה נמצא בסכנת חיים, וגם חלק ממבחני העזרה בטיפול ךבחשה רחצה אכילה זאלתי האם ההגדרה לזכאות היא אחת מהשניים או גם וגם, האם רופא בבטוח הלאומי יכול להחליט רק על סמך המסמכים הרפואים בקריטריון סכנת חיים ולאשר או שבכל מקרה יש ביקור בית? וגם הקצבה שמתנת בכסף היא סכום מסוים או יש מדרגות? במידה ולא מאשרים סיעוד אז הרופא יכול לאשר עזרה של עובד מטעם הבטוח הלאומי מספר שעות בשבוע? או שזו בקזה נפרדת ?

שלום רב. הזכאות לחוק סיעוד נקבעת על פי 2 מבחנים- רמת ההכנסה ותלות. מבחן התלות נערך בביתו של הקשיש על ידי אחות מטעם המוסד לביטוח לאומי. ההחלטה לגבי הקשיש בן 80 לא מתקבלת על סמך המסמכים הרפאויים בלבד ומחייבת מבחן תלות בביתו.במידה ומדובר בירידה קוגניטיבית מומלץ להגיש לבטל"א חוות דעת גריאטרית עדכנית עם ההמלצה להשגחה ברוב/ כל שעות היממה.קיצבת חוק סיעוד ניתנת לא בכסף אלא באמצעות שרותי טיפול אישי, הקיצבה קיימת במספר רמות מ 9.75 שעות שבועיות עד 22 ש"ש בהתאם לרמת התלות של המטופל. מידע נוסף ניתן לקבל במוסד לביטוח לאומי. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב