פרוטאין S פעם נמוך ופעם תקין

דיון מתוך פורום  המופיליה

20/06/2012 | 18:05 | מאת: אפרת

שלום רב לפני שנה גילינו במקרה (תוך כדי בירור הקשור לגלולות) כי לבתי בת ה 18 יש פרוטאין S נמוך. בבדיקה ראשונה: 48 (כשהערך הנמוך בנורמה 50) ובבדיקה שניה - לאחר לקיחת ויטמין K: 54 (כשהערך הנמוך בנורמה 60). לאחרונה חזרנו על הבדיקה (ללא ויטמין K) ויצא 76 (כשהערך הנמוך בנורמה 60). אנחנו ההורים נבדקנו, ולשנינו ערך תקין. איך להתייחס לזה? קיימת בעיה? לא קיימת?נראה לכם שזה דורש דיווח לצבא?מבולבלים.... תודה

ידוע כי חלבוןS עולה עם הגיל וייתכן גם שינוי בטכניקת הבדיקה - האם נבדקה באותה מעבדה או בקופה ובביהח? אצל חלק מהקופות השתנו ערכי הסף בשנה האחרונה- נא תשומת לבכם. לציין כי לאור המשמעות הפוטנציאלית לפרופיל הצבאי כדאי לבדוק שוב ובמעבדה אחרת (למשל בביהח אם בוצע בקופה) כדי להוציא סופית האבן מן הבאר.

20/06/2012 | 19:07 | מאת: אפרת

תודה על התגובה המהירה. הבדיקה הראשונה (48) אכן נערכה בקופה, אך השתיים האחרונות - לפני שנה ועכשיו - בוצעו במרפאת הקרישה בתל השומר. איפה עוד אפשר להיבדק?

ידוע כי חלבוןS עולה עם הגיל וייתכן גם שינוי בטכניקת הבדיקה - האם נבדקה באותה מעבדה או בקופה ובביהח? אצל חלק מהקופות השתנו ערכי הסף בשנה האחרונה- נא תשומת לבכם. לציין כי לאור המשמעות הפוטנציאלית לפרופיל הצבאי כדאי לבדוק שוב ובמעבדה אחרת (למשל בביהח אם בוצע בקופה) כדי להוציא סופית האבן מן הבאר.

מנהלי פורום המופיליה