תינוקת לאב חולה המופיליה

דיון מתוך פורום  המופיליה

28/12/2022 | 09:12 | מאת: אנה

היי נולדה לי תינוקת לאב חולה המופיליה איך ניתן לבדוק האם היא נשאית של המחלה איזה בדיקות ניתן לבצע

תינוקת לאב המופילי תהיה נשאית של המחלה אך לא חולה בעצמה (הגנטיקה מועברת על כרומוסום X, הכרומוסום הנשי, אחד מכרומוסומים אלה היא קבלה ממך, ורק אחד ואבא שלה). ניתן לבדוק לה בדיקת קרישה כללית (בקופת חולים) או רמת פקטור בדם, בדיקה גנטית לנשאות מבוצעת לפי חוק משרד הבריאות רק אחרי גיל 16

13/12/2023 | 23:04 | מאת: א

שלום האם לפי בדיקה קרישה או רמת הפקטור בדם ניתן לזהות נשאות?יש מדינה שניתן לעשות בדיקת נשאות לפני גיל 16?

מנהלי פורום המופיליה