בדיקות דם: פקטור 5 ו MTH FR

דיון מתוך פורום  המופיליה

11/04/2022 | 09:20 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני 13 שנה עשיתי בדיקות של פקטור 2, פקטור 5 LEIDEN ו MTH FR. היות והיו לי הפלות חוזרות. נמצאתי נשאית לפקטור 2 הטרוזיגוטי. כיום במסגרת מרפאה אחרת לגמרי התבקשתי לעשות בדיקת FACTOR 5 LEIDEN וגם MTH FR. שביקשו ממני לעשות את הבדיקות לא זכרתי שבצעתי אותן לפני כ 13 שנה. האחות אמרה לי שהתוצאות לא אמורות להשתנות ואין לי מה לחזור על פקטור 5 ו FR (בדיקות שלא בסל) ואילו רופא המשפחה אמר לי תעשי. האם נשאות של פקטורים משתנה עם השנים? כלומר אם בזמנו פקטור 5 ו FR היו תקינות האם עליי לחזור על הבדיקות? אודה מאוד לתשובתך, חג שמח מיכל

בדיקות גנטיותאינן משתנות עם הזמן. ייתכן שהרופא העדיף שתחזרי עליהן בגלל תיעוד במערכת? בכל אופן- הן תהיינה זהות בכל גיל. חג שמח

11/04/2022 | 16:01 | מאת: מיכל

תודה רבה. אם יהיו זהות בכל גיל אז אין טעם לחזור בטח אם הן לא בסל. לא יודעת מה שיקוליו של הרופא. התיעוד אכן אצלי בדף מודפס ולא במערכת.

מנהלי פורום המופיליה