אבא של העובר חולה המופיליה

דיון מתוך פורום  המופיליה

01/04/2022 | 09:36 | מאת: אנ

שלום האבא של העובר חולה המופיליה האם גם העובר/ית יהיו חולים

כשהאבא חולה המופיליה הילדים לא יהיו חולים-אב תורם לעובר כרומוסום Y (אם הוא זכר) ואילו המופיליה קשורה לכרומוסום X , כרומוסום של נשים. הבנות של חולה המופיליה תהיינה נשאיות של המחלה- בריאות בעצמן אך ייתכן שיהיו להן בעתיד ילדים (נכדים של האב החולה) עם המופיליה

01/04/2022 | 11:23 | מאת: א

שלום לא הבנתי האם תוכלי להסביר לי שוב בבקשה האבא של העובר/ית חולה המופיליה א קשה מלידה מה קורה עם יוולד לי בן ומה קורה עם תיוולד לי בת האם הם יהיו חולים

31/05/2022 | 07:54 | מאת: מישהו

אם יוולד לו בן הבן הוא לא יהיה חולה, אם תיהיה בת היא לא תיהיה חולה, אבל אם יהיו לה בנים הם יהיו חולים,כלומר הנכדים של החולה המופיליה. אם יהיו לו רק בנים המחלה תפסיק לעבור במשפחה שלו סופית. מסקנה עדיף רק בנים.

12/12/2022 | 07:40 | מאת: משהו

לאב חולה, שיש רק בנים, העברת המחלה נעצרת ולא תעבור יותר בתורשה לדורות הבאים.

מנהלי פורום המופיליה