האם ההבנה של שפת גוף האדם הוא דבר מולד או נלמד

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

03/11/2013 | 10:34 | מאת: Gil Hoffman

יום טוב , במהלך ה 5 שנים האחרונות אני לומד על שפת גוף ותווי פנים (אני לומד באנגלית אז סליחה מראש אם יש לי שגיאות כתיב ) . והדבר היחיד שאני מתקשה איתו על הבסיס ההבנתי הוא האם הידע התת מודעי של שפת גוף הוא דבר שקיים מלידה או הוא דבר שנלמד מניסיון, מה שאני מנסה לשאול באופן פרקטי, האם תינוק בין יומיים מבין באופן תת מודעי כזה או אחר את הסובב אותו מבחינת שפת גוף ותווי פנים. והאם כאשר אני אחייך לתינוק הוא יחייך כי הוא מעתיק את מה שהוא רואה או אולי הוא באמת שמח כי התת מודע מעביר מסר למודע (שהתינוק כמובן לא יכול לפענח אותו עקב גילו הצעיר ) וגורם לו לחייך גם כן.

גיל Gil למרות שהפורום מיועד לסיוע קליני/מעשי ולאו דוקא אקדמי/תיאורטי, אנסה להתייחס לשאלתך. על פי הבנתי שלי, התת מודע מושפע אמנם מתשתית מבנית מולדת, אך חלק ניכר מתכניו נרכש בתהליכי למידה, התניה והפנמה. התשובה לשאלתך בהמשך באש קופר לתינוק בן היומיים ממחישה לדעתי את עמדתי. יכולתו של התינוק ל-Face recognition אכן יצוקה בו נוירולוגית, אך הזיהוי הספציפי מותנה בחשיפה לפרצופים השונים והמשמעותיים שהוא רואה בסביבתו. השילוב יוצר כנראה לימיןפם את מה שנוכל אולי לזהות כעמדה רגשית לפרצופים מסוימים בעתיד כפועל יוצא מהתניות לפרצופים השונים שראה וחווה והתחושה שהתפתחה בו כלפיהם. כלומר, היכולת מולדת. התכנים נלמדים/נרכשים.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית