המשך לשאלה מ-ה-5/9

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

20/10/2011 | 09:46 | מאת: איש

אבל עדין המטפל לא ממש עבד איתי על הטכניקות הללו,לא הגעתי להרפייה עמוקה,הסוגסטיות לא עזרו ומה הכוונה במיקוד הקשב?

איש אין מקום להתייחס למה מטפל ספציפי כזה או אחר, עשה או לא עשה. יתכן ושגה. יתכן ושגית אתה ולא הבנת כוונתו, ועוד אפשרויות. ב?מיקוד קשב? כוונתי היא לתהליך בו אנו מכוונים את תשומת הלב שלנו, ע?י הכוונה חיצונית (של המהפנט למשל), או פנימית (החלטה שלנו) לגירוי מסוים, באופן ממוקד ומתמשך. גם הגירוי יכול להיות חיצוני (מראה, קול, ריח, טעם, מגע), או פנימי (מחשבה, דימוי, תחושה, זכרון וכד?). תהליך מעין זה עומד ביסוד התהליך ההיפנוטי. בין אם הוא מונחה ע?י מומחה חיצוני ובין אם ע?י תהליך של היפנוזה עצמית.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית