שימוש בהיפנוזה עצמית

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

29/07/2011 | 17:15 | מאת: רמי

שלום רב האם ניתן באמצעות היפנוזה עצמית או סוגסטיות לרפא מחלות עינים כרוניות או יובש נלווה ואם כן איך?

רמי ?היפנוזה? היא כלי טיפולי יעיל ביותר למגוון רחב ביותר של סימפטומים נפשיים וגופניים. כל היפנוזה בוללת תהליך של היפנוזה עצמית, העשויה להגביר ולהעצים את היעילות הטיפולית. יחד עם זאת, כוחה של ההיפנוזה בעיקר בטיפול והפחתת ההשפעה והתרומה של הגורם הפסיכולוגי-ריגשי של המחלות, כולל הכאבים והסבל הנילוים. היא פחות, אם בכלל, מסוגלת לבטל את החלק הביולוגי-אורגני של מחלות ובודאי לא של אילו הכרוניות. אך כאמור היא רלבנטית לצורך הפחתת הסבל הנילווה וההשפעות השליליות הנילוות.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית