טיקים לילדה בת 10

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

28/07/2011 | 17:15 | מאת: סמדר

לבתי בת ה-10 יש תיקים בעיניים (קורצת ומסתכלת למעלה) ובזמן האחרון תיקים קוליים - מכווצת שפתיים ומשמיעה קול. שללנו בעיות אחרות כמו ראייה. בחופש הגדול מתגברת תדירות התיקים וזה פשוט בלתי נסבל ! לפני כשנה הנוירולוג שהלכתי אליו אמר לי שאסור להעיר ובאמת במשך השנה לא הערתי, אולם התדירות שלהם גדלה כ"כ שזה בולט וזה מטריד אותי מאוד, האם יש טיפול לטיקים???? אני חוששת מההשלכות החברתיות של זה. תודה, סמדר

סמדר אני לא מומחה לילדים. כללית, המלצת הנוירולוג נשמעת הגיונית ורלבנטית, אך אם ביתך מתלוננת וסובלת מהסימפטומים/טיקים, כדאי לפנות איתה לפסיכולוג מתאים לילדים. להערכתי, גם טיפול בהיפנוזה עשוי להיות רלבנטי ומועיל.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית