נזק מטיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

15/07/2011 | 08:32 | מאת: להב

שלום אני נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר שנתיים קשור למטפל כמו שאני יודע להקשר לאנשים ולסבול אחר כךמעצם הקשר שמבטל אצלי כול רצון לחיות וליצור,,מרגיש בתוך מינופלציה ריגישת על גבול הסחטנות,,,מה לעשות שהמטפל מסלף אמת,כול פעם שאני מנסה להסביר את עצמי למטפל יש חסימה ואפילו סוג של זילזול מתוך התנשאות,,והמטפל מאשים אותי ולא לוקח אחריות על התלות העצומה שקיימת בי לגביו,,יש אי שיוויון קיצוני שמפריע לי ומעיק עלי,,שאני אומר למטפל שאני בנזק מהטיפול,,כי הדבר האחרון שאני מחפש זה עוד קשר אם אדם שמנצל את חולשותי ואת מצוקתי לטובת הדרך שהוא מאמין,, השאלה מה לעשות,,האם להמשיך או לצאת מהטיפול,, אני מודע לזה שהכול מתרחש בתוכי,,מודע למציאות השקר הטבעי שקיים בכול אדם,,וגם בי מן הסתם,, הדבר שהי מפריע לי זה ההרגשה שהמטפל מתנער מאחריות אנושית בסיסית,,ושאני מספר לו על תחושותי אני מרגיש מותקף ומאושם ,,כאילו המטל עצמו אינו מודע למה שקורה,,והדבר הכי קל לו להגיד,,לא עשיתי,,או שהוא מטיח בי שאני הכנסתי את עצמי למצב ומה אני רוצה מימנו,, כותב לך ככה בקצרה,,לא יודע מה לעשות שבת שלום

15/07/2011 | 15:10 | מאת: עדי

יש מטפלים שאינם לוקחים אחריות על החלק שלהם בתוך הקשר- וזה מצליח אפילו 'להתלבש' טוב כשמסתתרים מאחורי הגישה הדינמית. מטפל שיוצר במטופל שלו איזו תחושה של קטנות בחדר במקום העצמה (שזו המטרה שלשמה הגיע לטיפול לא..?)- הוא מטפל לא ראוי ומזיק ואני אפילו ארחיב את מה שאתה מנסה לומר- מטפל מתעלל. ולא, שלא ימרחו אותך בהסברים שהכל קשור ביחסי העברה שלך כלפיו, בשחזורים של גידול לא הולם בילדותך וכו'. יש אנשים שהגיעו למקצוע שלא מהסיבות הכשרות ובאמת נהנים מתחושת התלות בהם ומנצלים את כוחם לרעה. מטפל שלא יכול להגיב בכנות לטענות שלך ונוטה להדוף אותן- הוא מטפל מרושל שלא יודע לקחת אחריות בסיסית, ואתה לא היית הולך לשום איש מקצוע אחר בלי שום אחריות בסיסית... אם אתה מרגיש שהוא גורם או גרם לך נזק אתה יכול לפנות לוועדת האתיקה. אין שום סיבה שתזיק לעצמך.

15/07/2011 | 17:36 | מאת: להב

תודה שהגבת,,מסכים איתך אך מצד שני זה אני שנתתי לו לתפור לי אשלייה,,אני אוהב את המטפל וסולח לו,,נכון שאני תלוי בו כרגע אך בסופו של דבר אני מתבונן בכול הטיפול "מבחוץ",,למרות הסבל הרב שבקשר,,והיה ארצה לתת לו בראש בחזרה העשה זאת ,,לא מחפש נקמה ולא וועדת אתיקה,,ימים יגידו,,אולי אלוהים מעניש אותו במקום אחר בלי קשר אלי

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית