שאלה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

03/06/2014 | 00:14 | מאת: ברק

אם מישהו נמצא במצב מאוד רגוע ומרוכז והוא שומע שיר שהוא מאוד מתרכז במילים שלו ובמשמעות שלו והוא נמצא במצב כזה כמו כששוקעים במחשבות ועדיין ערים ומודעים ושומעים מה אומרים, הוא יכול להתהפנט מהמילים בשיר? או שצריך בשביל זה מהפנט שיכניס את המטופל למצב היפנוטי?

ברק גם היפנוזה נמצאת על רצף. החל ממצבים מאד קלים ושכיחים וכלה במצבים של "טראנס" עמוק. בהיות ההיפנוזה יכולת טבעית מולדת, אפשר לומר שכולנו מתהפנטים, ולו קלות, מידי יום. גם לצלילי מוזיקה ושירים. אלא שמדובר בד"כ ב"היפנוזה לייט" (מצבים היפנודליים). לצרכים טיפוליים ומצבים עמוקים יש צורך במומחים מורשים לטיפול בהיפנוזה.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית