פליטות מרובות בגיל חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/03/2012 | 13:50 | מאת: שירן

התינוק בן חודשיים וחצי, פולט די הרבה לאחר הארוחות ובזמן בין הארוחות, זה לא משהו שעובר, זה לפעמים חמור מאוד, לפעמים בקטנה יותר. מחליפה כל הזמן את הבגדים בעקבות זאת. התינוק אוכל 150 מ"ל כל 3 שעות במשך היום, בלילה אוכל 180 מ"ל פעמיים בהפרש של 6 שעות. הוא שוקל 5 קילו. הרופא ממליץ לעבור לאופטימיל (היום אוכל מטרנה מהדרין)- אני מפחדת לעשות את השינוי מפני שאולי זה יגרום לו לעצירות או אי שקט (גם ככה יש לו עדיין גזים), ובכלל לא שמעתי אף פעם לא אופטימיל, זה נמצא בתחתית המדף בכל חנות וזה לא נראה מוצר מבוקש מאוד. כמו כן הוא הציע אם לא יעזור לקחת אינפמיל- 4 פעמים ביום למשך 10 ימים. מה עליי לעשות? כמו כן התחילו לו קשקשים בראש- האם יש שמפו מיוחד שעוזר (ניסיתי עם שמן תינוקות ואז לסרק אבל זה לא עובר) ?

שירן שלום,בד"כ יש 2 סיבות עיקריות לפליטות אצל תינוק קטן - אחד - היצרות של שוער הקיבה(המעבר בין הושט לקיבה) - ולכן כל נוזל שיורד דרך הושט - נוטה לעלות שוב - ואז יש ריבוי של פליטות. בד"כ אם התינוק עולה במשקל למרות הפליטות אז לא מתייחסים לזה בחומרה - והפתרונות הם - להשכיב את התינוק אחרי ההאכלה בתנוחה מוגבההת .או להסמיך את התמ"ל כדי שהיא תהיה פחות נוזלית וכך תהיה פחות נטיה של הנוזל לעלות מאיזור השוער שוב למעלה. יש 2 אופציות להסמכה - אופציה אחת היא להוסיף עד כף של דייסת קורנפלור או אורז (2 דייסות שניתן לתת מתחת לגיל 4 חודשים אם יש צורך) או לנסות פורמולה בשם אנפמיל AR (אחת מהפורמולות שהרופא הציע לך. ) פורמולה זו היא פורמולה שמכילה כבר עמילן אורז (ולכן לא צריך להוסיף לה דייסה) - ויתרונה בכך שהיא נשארת נוזלית לחלוטין בבקבוק - אז קל לתינוק לינוק מהבקבוק - והיא הופכת צמיגית רק בקיבה - וכך היא נמנעת מלעלות לכיוון השוער. יש לזכור כי תינוקות הנוטים לפלוט - ימשיכו לפלוט גם אחרי שנסמיך להם את הפורמולה - אך צפוי שנראה הטבה בפליטות. בד"כ הפליטות חולפות עם המעבר לאוכל מוצק - מגיל 6 חודשים ומעלה. סיבה נוספת לריבוי פליטות אצל תינוק קטן הינו הביטוי לאי סבילות לפורמולה שהוא אוכל. בד"כ זה אי סבילות לסוכר החלב או לחלבון החלב או לשניהם. לכן, אם יש חשד לאי סבילות לסוכר החלב - ניתן לנסות פורמולה ללא לקטוז - (מטרנה ללא לקטוז או סימילק ג'נטל). אם תהיה הטבה בפליטות - אז מצאנו את הגורם לפליטות. לא לדאוג בד"כ אי סבילות לסוכר או חלבון החלב המופיעים בשנת החיים הראשונה חולפים סביב גיל שנה - כך שבהמשך לא צפויה רגישות למוצרי חלב. אפשר לנסות גם פורמולה "נוטרמיגן" זוהי פורמולה שהחלבון בה מפורק - וגם אין בה לקטוז - כך שתינוקות הסובלים מרגישות לחלבון או לסוכר החלב המתבטא בפליטות - יסתדרו מצויין עם פורמולה זו . היתרון בנסיון עם נוטרמיגן - בד"כ תוך יומיים תראי שיפור בפליטות אם אכן מקור הפליטות הינו רגישות לחלבון או לסוכר החלב. החסרון של פורמולה זו - היא בעלת ריח לא נעים (וכדאי לרכוש אותו עם מרשם רופא כי אחרת היא יקרה מאד).בכל מקרה כל הפורמולות - אנפמיל AR, נוטרמיגן, ואף אופטימיל (זוהי פורמולה יחסית חדשה בשוק והיא במדף התחתון כי בניגוד לפורמולות האחרות אין לו מערך שיווק אגרסיבי -אך זה לא מפחית מאיכותו של הפורמולה)- הן כולן פורמולות טובות. לגבי הקשקשת בראש - זהו מצב שכיח ובד"כ לא מזיק . בד"כ לא מגרד או גורם לאי נוחות לתינוקך. קיימת סבירות שהההורמוניים האימהיים במהלך ההריון - גורמים לפעילות יתר של בלוטות החלב שמתבטאת בהפרשה מוגברת של חלב על פני עור התינוק ובזקיקי השיער. עודף החלב גורם להידבקות של התאים לקרקפת וליצירת קשקשת וקליפה. בד"כ הקשקשים חולפים ועוברים ללא שום טיפול - גם לא מצריך שמפו מיוחד. רצוי להמשיך ולשים באמבטיה שלו שמן אמבט (כגון בלינאום הרמל , אמול או כל שמן אמבט רפואי אחר). כמו כן קיים בשוק שמפו חדש למניעת /טיפול בקשקשת של תינוקות של חברת מוסטלה. אך כפי שציינתי - גם אם לא תעשי כלום - הקשקשת תחלוף בד"כ תוך כמה חודשים.שבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב